СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ ОЛЕКСАНДРУ АНДРІЙОВИЧУ ПОЛЯНСЬКОМУ

06.05.2021

З глибоким сумом повідомляємо, що 5 травня 2021 року на 89 році життя пішов у вічність Олександр Андрійович Полянський.

У 1964 р. Олександр Андрійович закінчив санітарно-гігієнічний факультет Київського медичного інституту імені О.О. Богомольця.

Трудову діяльність розпочав на посаді старшого санітарного інспектора Бортницької станції аерації. У вересні 1965 р. Полянський О.А. повернувся до Alma mater, де пропрацював усе своє трудове життя, понад півстоліття.

Пройшов шлях від асистента до старшого наукового співробітника кафедри загальної та радіаційної гігієни, де у 1973 р. успішно захистив кандидатську дисертацію. З жовтня 1973 р. – асистент, а потім доцент кафедри соціальної гігієни та організації охорони здоров’я.

Олександр Андрійович поєднував викладацьку та адміністративну діяльність. З 1976 р. впродовж 16 років працював заступником проректора з лікувальної роботи Київського медичного інституту.

Автор понад 100 наукових і навчально-методичних праць, присвячених вивченню впливу факторів навколишнього середовища на здоров’я і питанням соціальної медицини, у т. ч. співавтор 6 підручників та навчальних посібників з соціальної медицини та організації охорони здоров’я.

Знання та багатий досвід О.А. Полянський щедро передавав студентам, був наставником молоді, користувався заслуженим авторитетом серед педагогічного колективу.

Олександр Андрійович назавжди запам’ятається чуйною і порядною людиною, талановитим педагогом та науковцем.

Світла пам’ять про Олександра Андрійовича назавжди збережеться у серцях, усіх хто його знав і шанував.

Колектив Університету висловлює щирі співчуття родині, колегам, друзям Олександра Андрійовича.

 

ВІЧНА І СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ…