СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ ДОЦЕНТУ ТЕТЯНІ ГЕОРГІЇВНІ ЛЕМЗЯКОВІЙ

25.07.2019

З глибоким сумом повідомляємо, що 23 липня 2019 року на 80 році пішла з життя кандидат медичних наук, доцент

Тетяна Георгіївна ЛЕМЗЯКОВА

 

 

Вона народилася в Києві 1939 року, походить з династії лікарів.  Мати, Шлапак Тетяна Володимирівна, професор, завідувач кафедри очних хвороб, декан лікувального факультету Київського медичного інституту, учениця В.П.Філатова. Дід (працював земським  лікарем та рентгенологом) та два прадіди (один із них був  професором медицини) закінчили  Київський медичний інститут.

Т.Г.Лемзякова в 1963 році з відзнакою закінчила лікувальний факультет Івано-Франківського медичного інституту. Ще працюючи дільничним терапевтом, а потім завідувачем біохімічної та клінічної лабораторії, яку сама ж і створила в с. Вигода Долинського району Івано-Франківської області, продовжувала роботу над кандидатською дисертацією на тему: «Обмін мікроелементів при атеросклерозі», яку захистила в 1966 році і почала працювати асистентом кафедри факультетської терапії Івано-Франківського медичного інституту.

З 1970 року працювала асистентом кафедри госпітальної терапії Київського медичного інституту імені О.О. Богомольця під керівництвом проф. О.А. Айзенберга, в 1985 році їй було присвоєно звання доцента.

В 1996 році доцент Лемзякова перейшла працювати на кафедру госпітальної терапії №3, що тепер має назву кафедри загальної практики (сімейної медицини) НМУ імені О.О. Богомольця. До січня 2015 р. обіймала посаду завуча кафедри. Саме за її безпосереднього керівництва було розроблено робочі програми з сімейної медицини для студентів 5-их та 6-их курсів, згідно з вимогами Болонської системи викладання в університеті.

Автор більше 100 наукових публікацій, співавтор 3 монографій та підручників, брала активну участь у роботі конгресів, з’їздів та конференцій. Займалась проблемами мікроциркуляції в кардіології, гепатології та ревматології.

Колектив Університету та кафедри загальної практики (сімейної медицини) глибоко сумує з приводу смерті свого колеги та висловлює щирі співчуття родичам, друзям, співробітникам, учням, усім, кому дорога пам’ять про Тетяну Георгіївну Лемзякову.