СТУДЕНТИ УНІВЕРСИТЕТУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У БЛАГОДІЙНОМУ ФЕСТИВАЛІ “ЧЕРВОНІ НОСИКИ”

21.09.2016

17 та 18 вересня 2016 року студенти медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця за ініціативи Волонтерського центру НМУ разом з проектом Наукові пікніки в Україні (Scientific Fun) взяли участь у щорічному фестивалі добра «Червоні носики» (RED NOSE DAY) на підтримку важко хворих дітей.

Фестиваль «Червоні носики 2016» збирає кошти на операційно-діагностичне обладнання для онкохворих дітей-пацієнтів Національного інституту раку.
RED NOSE DAY було започатковано в Англії в 1988 році благодійною організацією Comic Relief. Це наймасштабніша благодійна подія, яка поширюється в усьому світі. В Україні

Фестиваль «Червоні носики» вперше відбувся у 2013 році і з цього часу проводиться двічі на рік у Києві та Львові.

Під час благодійної акції студенти факультету №3 демонстрували школярам та їхнім батькам цікавий світ науки і розповідали про те, яким він може бути простим для розуміння, якщо пояснювати наглядними прикладами. Майбутні педіатри вчилися навикам комунікації із дітьми та їхніми батьками, адже саме вміння знайти спільну мову з дітьми є вкрай важливим у роботі лікаря-педіатра.

Організатори фестивалю «Червоні носики» за три роки придбали діагностичне обладнання для Інститут раку та для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, а також відремонтували та облаштували лікарняні ігрові кімнати.

Волонтерський центр НМУ