СТУДЕНТИ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ТИЖНІ ДОНОРА, ЯКИЙ РОЗПОЧАВСЯ 18 ЛИСТОПАДА 2019 РОКУ

18.11.2019

Згідно з Законом України «Про донорство крові та її компонентів» і зважаючи на велику потребу лікувально-профілактичних закладів міста Києва в препаратах крові та її компонентів, а також з нагоди Дня педіатричного факультету, студенти НМУ взяли активну участь у Тижні Донора, який проводився Університетом спільно з відділенням трансфузіології клінічної лікарні «ОХМАДИТ» на базі Центру служби крові цієї лікарні. Як завжди проведенню Тижня Донора передувала копітка робота, проведена  Відділом лікувально-консультативної роботи.

Тиждень Донора триватиме з 18 по 21 листопада. Уже в понеділок зранку біля реєстратури Центру служби крові досить велелюдно. Донорству передують певні процедури – заповнення анкети, ознайомлення з пам’яткою, аналіз крові, консультація у терапевта. Лише подолавши ці кроки, потенційний донор має змогу здійснити свій благородний намір.

«За день через наш Центр проходить близько 50 осіб, хоча буває і більше, – зазначає завідувач ЦСК, колишній випускник педіатричного факультету НМУ Д.В.Перетятко, – Сьогодні, як бачите, бажаючих здати кров не бракує. Багато хто з них роблять це уже не вперше. Але є й новачки»

На відміну від своїх однокурсників Олександра Шаповалова і Юрія Щура студентка другого курсу факультету з підготовки лікарів для Збройних Сил України Аліна Мусалімова здає кров удруге. «Повинні бути ще двоє наших товаришів, – говорить Аліна, – Та щось затримуються. Тиждень Донора тільки розпочався – тож встигнуть».

Удруге стала донором і Олена Борзаковська, другокурсниця медичного факультету №2. «Десь прочитала, що моя кров може допомогти щонайменше трьом людям, які в ній потребують. – каже дівчина, – От я і включилася в цю шляхетну справу. А як же інакше?». Її однокурсник Данило Закревський – новачок. Але він також цілком усвідомлює важливість заходу і своєї ролі в ньому. Тиждень Донора триває.

 

Прес-центр