СТУДЕНТСЬКИЙ ПАРЛАМЕНТ НМУ НА ПІДСУМКОВОМУ ЗАСІДАННІ

17.06.2016

16 червня 2016 року в морфологічному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулися підсумкові у цьому навчальному році збори Студентського парламенту.

Студенти обговорили результати роботи Студентського парламенту з часу обрання нового голови – Костянтина Ковалішина.
Протягом навчального року члени Студентського парламенту проводили активну громадську, освітню та благодійну роботу. Вони співпрацювали з благодійними фондами «Щасливі долоні» та «Родина», організовуючи доброчинні акції для хворих дітей під назвою «Такий як я».

Спільно зі студентами КПІ та КНУ організовували наукові лекції. Взяли участь з проекті «Клуб старшин», мета якого проводити арттерапію для людей, вік яких більше 90. Протягом року побували у військових госпіталях, де надавали психологічну допомогу хворим, які перебувають на реабілітації. На базі кафедри онкології НМУ, члени Студентського парламенту проводили арттерапію, допомагаючи онкохворим дітям.

Спільно з СНТ імені О.А. Киселя організовували лекції з надання першої медичної допомоги, зупинки кровотечі, інформування щодо ВІЛ СНІДУ.

Представники Студентського парламенту провели День Вишиванки в університеті та взяли участь у заходах з підготовки та святкування Днів факультетів.

Щомісяця, збираючи необхідні речі, члени Студентського парламенту відвідували дитячі будинки, дарували дітям одяг, канцтовари та солодощі.

Вперше був проведений науково-експериментальний проект «Здорове харчування» серед студентів, кожен міг пройти обстеження та обрати для себе правильний раціон.

З господарських питань – відновлено та відремонтовано ангар, де студенти мають змогу грати у футбол.
З культурно-масових заходів студенти організовували благодійні художні виставки, фотосушки, концерти, аукціони. Серед останніх – Містер НМУ та Перший творчий вечір студентів, на якому були представлені картини, вироби ручної роботи та авторське виконання музичних творів.

Масштабною подією також стала презентація журналу «Йод». Розгорнулася дискусія щодо подальших напрямків розвитку журналу. Студенти внесли свої корективи та пропозиції, які будуть враховані у майбутніх номерах. На зборах ухвалили продовжувати випуск та розвиток журналу.

Студентський парламент обрав нових заступників, оскільки попередній – студент 5-го курсу фармацевтичного факультету Антон Гончар цього року випускник НМУ. Колектив СП дякує Антону за сумлінну роботу та активну громадську позицію.

Новими заступниками голови Студентського парламенту стали студент 2 курсу медичного факультету №2 Костянтин Бондар та студентка 4 курсу медичного факультету №1 Марія Захарченко.
Члени СП НМУ вважають, що лише спільною роботою усіх відділів парламенту вдається досягати результатів та втілювати новаторські ідеї в життя студентів університету.

Прес-центр