СТУДЕНТСЬКИЙ НАУКОВИЙ ГУРТОК КАФЕДРИ УРОЛОГІЇ НМУ ІМ.О.БОГОМОЛЬЦЯ

03.12.2019

На кафедрі урології НМУ імені О.О. Богомольця, що базується в ДУ «Інститут урології НАМНУ», відбулося засідання Студентського наукового гуртка на тему «Ендоваскулярні втручання у хворих на доброякісну гіперплазію простати: показання, результати лікування». У залі були присутні як активісти гуртка, так і студенти-новачки.  Участь у засіданні також взяла лікар-хірург відділення ендоваскулярної хірургії Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова Олена Власенко, яку визнано в Україні Ангіологом 2019 року. Олена Анатоліївна поділилася своїми практичними знаннями із учасниками засідань СНГ кафедри урології.

Доповідачем була студентка 5-го курсу медичного факультету №1 Олександра Пасічник, яка фахово та ілюстративно розкрила проблему сучасного високотехнологічного лікування найпоширенішої урологічної патології чоловіків старшого віку – аденоми простати. У презентації вона використовувала не лише підручники та джерела з інтернету, а й свій практичний досвід, адже вже понад рік Олександра сумлінно працює операційною сестрою у відділенні ендоваскулярної хірургії Олександрівської клінічної лікарні м. Києва, де пліч-о-пліч з ендоваскулярними хірургами допомагає хворим з гострою судинною патологією боротися за своє життя та відновлення здоров’я.

Після презентації та відповідей на запитання аудиторії, керівник гуртка, доцент кафедри урології НМУ Павло Георгійович Яковлев прокоментував доповідь Олександри, звернув увагу присутніх на практичні питання діагностики симптомів нижніх сечових шляхів та на перспективи наукових досліджень по темі доповіді. У дружній дискусії присутні хірурги продемонстрували майбутнім лікарям приклад колегіального міждисциплінарного обговорення клінічної проблеми, зокрема доброякісної гіперплазії простати, а також познайомили з концепцією Prostate Team та Heart Team, як вона працює в умовах ендоваскулярного хірургічного стаціонару.

 

Прес-центр