СТУДЕНТКА 1 КУРСУ МЕДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ №4 ОЛЬГА ХАРАСАХАЛ – НАЙМОЛОДША ПЕРЕМОЖНИЦЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПРЕМІЇ “TOP 30 UNDER 30” ТА ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПРЕМІЇ “STUDWAY AWARD 2019”

19.12.2019

 

Студентка 1 курсу медичного факультету №4 Ольга Харасахал стала наймолодшою переможницею Всеукраїнської премії “Top 30 under 30: топ молодих українських лідерів”. Премією нагороджують 30 успішних українців, яким ще не виповнилося 30 років. Це молоді лідери з різних сфер діяльності: активісти, стартапери, артисти, науковці. Усіх їх об’єднує новаторство у підходах та відданість своїй справі. Лауреатів обирає журі на основі номінацій від читачів видання та бізнес-спільноти.  Ольга Харасахал отримала нагороду за її наукову розробку – унікальний та доступний метод діагностики раку шкіри,  за активну діяльність у сфері освіти та волонтерство, яким дівчина займається з 14 років.

Цього року Ольга одержала ще одне визнання, вона стала  переможницею Всеукраїнської премії “Studway Award  2019” або “Студентського Оскару”. Щороку цією премією відзначають найкращі наукові проекти та найактивніших студентів. Одержуючи премію, Ольга зазначила: «Моя мета —зробити лікування раку можливим та доступним для всіх у світі, я хочу зробити Україну такою ж привабливою для медичного туризму, як Ізраїль».

Як відзначили організатори Всеукраїнської премії “Studway Award  2019”, Ольга Харасахал – справжній науковий вибух року, за 2019 рік дівчина перемогла на трьох наймасштабніших міжнародних наукових олімпіадах та стала абсолютною чемпіонкою світу. Її метод має всі шанси стати “золотим” стандартом діагностики.

 

Прес-центр за матеріалами медичного факультету №4