СТУДЕНТАМ ПРОЧИТАЛИ ЛЕКЦІЮ ПРО ОБРАННЯ СТАТИСТИЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ПРАВИЛА ОПИСАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ПРОВЕДЕНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

27.02.2017

22 лютого 2017 року в рамках «Циклу безперервної наукової освіти» відбулася лекція на тему «Обрання статистичних технологій та правила описання результатів проведених досліджень”.

Захід організовано відділом наукової роботи студентів науково-дослідної частини НМУ та СНТ імені О.А. Киселя в рамках циклу «Правила оформлення наукових статейдо публікації в Україні та в журналах індексованих Thomson Reuters і Scopus». Лекцію підготував начальник науково-дослідної частини НМУ Андрій Дінець.

Під час презентації були висвітлені основні засади якісного оформлення результатів дослідження: достовірність даних, академічна доброчесність та відкритість, а також графічні аспекти подачі матеріалу.

Студенти отримали практичні поради щодо статистичної обробки отриманих результатів за допомогою параметричних та непараметричних критеріїв (Ман-Уітні, Крушкал-Валліса, Фішера тощо) в залежності від типу та обсягу даних та із використанням сучасного статистичного програмного забезпечення.
Окремим питанням було розглянуто вибір наукового видання для публікації із врахуванням його індексації, імпакт-фактору, рецензування.

СНТ імені О.А. Киселя