СТУДЕНТ 6 КУРСУ МЕДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ №2 УСПІШНО СКЛАВ МІЖНАРОДНИЙ ЛІЦЕНЗІЙНИЙ ІСПИТ У США

28.07.2021

Студент 6 курсу медичного факультету №2 Джафарзаде Шейх Ебрагім успішно склав міжнародний ліцензійний іспит USMLE Step 1, набравши 240 балів за прохідного балу 194. Цей іспит перший із трьох, які необхідно скласти для того, щоб потрапити на резидентуру (аналог нашої інтернатури) у США.

«Степи» складають і американські студенти-медики, і іноземні студенти, які хочуть пройти резидентуру у США і після цього працювати там лікарями.

Ебрагім готувався до цього іспиту з минулого літа та склав його у червні у Туреччині, адже тестових центрів USMLE в Україні немає.

Ми попросили його розповісти про свою підготовку:

– Так, я готувався до «степу» трохи більше, ніж рік, з кількома незапланованими перервами. Було складно, особливо на початку. Хоч навчальна програма загалом у нас схожа, але підходи до навчання дуже відрізняються: там уся інформація направлена саме на практичне використання. Тому спочатку потрібно було перелаштувати своє мислення. Дуже важливо вирішувати якнайбільше тестів. Моя підготовка складалася здебільшого саме з вирішення тестів. Теорію я також брав з тестів, після кожного йшла інформація на тему запитання, а також пояснення до кожного варіанта відповіді. Взагалі існує дуже багато ресурсів для підготовки, якщо когось це зацікавить, то я з радістю розповім про це детальніше.

Дуже багато людей стверджували, що цей іспит надзвичайно складний, але для тих, хто планує його складати, я хочу сказати, що до нього цілком реально підготуватися. Особливо якщо ви добре вчилися перші три курси (для Step 1). Також дуже важливо гарно знати англійську і звісно медичну термінологію. Я готувався достатньо довго, певен, що можна було і швидше, але через навчання в університеті, роботу та весілля не було можливості готуватися по 10 годин щодня, як радять у багатьох джерелах.

Треба також розуміти, що весь процес досить затратний, треба проплачувати реєстрацію в організації для іноземних студентів-медиків, сам іспит, обов’язково брати підписку на базу тестів, все інше так чи інакше можна знайти безкоштовно.

Я намагався про все розповісти дуже стисло, тому якщо когось цікавлять подробиці, то нехай обов’язково звертаються, я все розповім.

Telegram: @ebrahim_sheikh

Прес-центр за матеріалами деканату медичного факультету №2