СТОМАТОЛОГИ ОБРАЛИ ЕМБЛЕМУ ФАКУЛЬТЕТУ ТА СТОМАТОЛОГІЧНОГО МЕДИЧНОГО ЦЕНТРУ

05.09.2017

Стоматологічний факультет та СМЦ Національного медичного університету – одні з перших в Університеті створили власну емблему, ініціаторами розробки якої були студенти.

Ідея створення власної емблеми виникла на початку минулого року до святкування Дня Стоматологічного факультету. Як розповіла декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко, тоді був оголошений конкурс на кращу емблему, участь в якому брали студенти, викладачі та лікарі. «Ми побачили, що є цікаві ідеї, є з чим працювати, але і була потрібна думка дизайнерів, адже емблема – це дуже відповідальна річ. Дизайнери, з якими ми співпрацювали, проаналізували дуже багато варіантів, здебільшого зарубіжних. Ми обрали 3 концепції, які презентувала робоча група, що займалася розробкою. Ці концепції ми представили на голосування та узгодження стоматологічної спільноти. До відбору залишилося  3 варіанти: 1– стилізований із зубом, 2 – абревіатура і 3 – який зараз є. Саме за останній, найбільш авангардний, і проголосувала Медична рада та студенти».

На емблемі зображена латинська літера «B» на білому фоні («Богомолець»), бо в Україні та у всьому світі «навчаюсь в Богомольця» асоціюється з провідним вищим медичним закладом – НМУ. Знизу на емблемі – «stmt» –  «стоматологічний», stomatological faculty –  це не dental faculty, між ними є розбіжності. Таку ж емблему має і Стоматологічний медичний центр, єдина відмінність – напис «stmt center».  Кольорова гамма і графічне рішення є однаковим до корпоративних кольорів символіки Університету. «Емблема –  це невід’ємна частина ідентифікації та бренду, котра формує впізнаваність університету в Україні та у світі. Ми хотіли, щоб наша емблема стала відображенням єдності стоматологічного факультету і Стоматологічного медичного центру НМУ та прагненням до моделі сучасної європейської клініки», – зазначив директор Стоматологічного медичного центру, професор Андрій Копчак.

Вперше, емблема з’явилася на халатах першокурсників з нагоди Урочистих Зборів посвяти у студенти НМУ. Вони активно сприйняли цю ідею і пишаються, що на їхніх халатах зображена емблема, як символ лікарської професійності та приналежності до однієї з найдавніших і потрібніших професій – стоматолог.

 

Прес-центр