СТАЖУВАННЯ В РАМКАХ МІЖНАРОДНОГО ОБМІНУ СТУДЕНТАМИ

25.07.2016

В Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця велика увага приділяється програмі професійних обмінів студентів-медиків.

Щорічно студенти університету в рамках двосторонніх домовленостей проходять стажування за кордоном. Також, щороку студенти-іноземці стажуються на клінічних кафедрах НМУ.

Цього року на кафедрі фтизіатрії та пульмонології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця студентка з Університету Брауна (США) Рейчел Панаділі проходить стажування та проводить наукове дослідження. Міжнародний обмін став можливим завдяки підписанню угоди про наукову співпрацю, яку укладено між Медичною Школою імені Воррена Альперта Браунського Університету (м. Провіденс, Род-Айленд, США) та НМУ імені О.О. Богомольця. Студентка працює над дослідженням проблем дитячого туберкульозу в сім’ях, де батьки хворі на резистентний туберкульоз.

Також в серпні, в рамках двостороннього обміну, співробітники НМУ: Аркадій Водяник та Станіслав Устинов стажуватимуться в лікарні Міріам (Miriam Hospital) Університету Брауна, де ознайомляться з організацією лікувальної роботи в відділеннях дитячих інфекційних хвороб, а також з діяльністю наукових лабораторій, що досліджують проблеми туберкульозу.

Прес-центр