СТАЖУВАННЯ СТУДЕНТКИ З АВТОНОМНОГО УНІВЕРСИТЕТУ МЕКСИКИ НА БАЗІ КАФЕДРИ ВНУТРІШНЬОЇ МЕДИЦИНИ №2 НМУ

08.01.2020

У рамках програми міжнародного обміну «IFMSA» (International Federation of  Medical  Students’ Associations) студентка 5 курсу Автономного університету Мексики Бріанда дель Пілар Олівера пройшла стажування на клінічній базі кафедри внутрішньої медицини №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця – Олександрівській клінічній лікарні м. Києва.

Під керівництвом завідувача кафедри, доцента Г.В. Мостбауер Бріанда дель Пілар Олівера ознайомилась з роботою структурних підрозділів Олександрівської лікарні, брала участь в обстеженні та веденні пацієнтів кардіологічного профілю. Студентка також брала участь у виконанні щоденних діагностично-лікувальних заходів, асистувала під час проведення ультразвукового дослідження серця, покращувала навички реєстрації та інтерпретації електрокардіограми, долучалась до розгляду плану інтенсивного лікування, була присутня під час перкутанних інтервенційних процедур, таких як ангіографія та стентування коронарних судин.

Студентка розповіла, що під час стажування їй найбільше сподобалось те, що вона мала можливість на власні очі прослідкувати менеджмент пацієнтів з невідкладними станами, покращувати свої вміння фізикального обстеження пацієнтів, інтерпретувати дані додаткових методів дослідження.

“Стажування в Україні дало змогу відчути складність та важливість роботи у стаціонарі інтенсивного лікування пацієнтів із гострими захворюваннями серцево-судинної системи. Я щодня обстежувала пацієнтів, збирала анамнез та проводила клінічне обстеження пацієнтів, мала унікальну можливість теоретично та, що найважливіше, практично ознайомитися із сучасними методиками діагностики та лікування. Все це стане корисним досвідом у моєму подальшому навчанні, лікарській діяльності та медичній практиці” – розповіла Бріанда дель Пілар Олівера після завершення свого стажування.

По закінченню студентка отримала сертифікат про успішне проходження стажування від Діани Леготіної, представника громадської організації “Українська медична студентська асоціація” (УМСА).

Колектив кафедри внутрішньої медицини №2 бажає Бріанді дель Пілар Олівера наполегливості, мотивації на майбутнє та успіхів в опануванні складної, але цікавої та гідної професії – професії лікаря!

 

     Прес-центр за матеріалами кафедри внутрішньої медицини №2