СТАЖУВАННЯ СТУДЕНТА З АВСТРАЛІЇ НА КАФЕДРІ ХІРУРГІЇ №4

15.12.2017

З 4 по 28 грудня 2017 року студент медичного факультету Університету Мельбурна (Австралія) Ерік Джастін де Тоннере проходить стажування на кафедрі хірургії №4 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Стажування відбувається в рамках програми міжнародних студентських обмінів IFMSA International Federation of Medical Students» (Міжнародна федерація студентів-медиків. Студент приїхав до НМУ з Австралії, здобув ступінь бакалавра медичних наук (фармакологія та патологія) в Університеті Сіднея, навчається в Університеті Мельбурна. В Королівській Мельбурнській лікарні відпрацьовував клінічні навички з хірургії травми, нейрохірургії, загальної медицини та надзвичайних станів, в Королівській дитячій лікарні – з дитячої та неонатальної хірургії, а в Королівській жіночій лікарні – з акушерства та гінекології. Ерік займається також волонтерською роботою.

На кафедрі хірургії №4 під керівництвом завідувача кафедри, професора Володимира Мішалова та координатора стажування студента асистента кафедри Павла Бика, Ерік Джастін де Тоннере Бере участь в обстеженні та лікуванні хворих, зокрема асистував під час проведення оперативних втручань, таких як венектомія, герніопластика, колектомія. Іноземний студент розповів, що найбільше під час стажування в Україні та НМУ йому подобається можливість брати участь у всіх маніпуляціях, асистуючи провідним фахівцям кафедри та доступ до ліжка хворого. «Проходження стажування в Україні дозволило відчути себе справжнім лікарем та глибше осягнути обрану професію та майбутню спеціальність – загальна хірургія. Я також щодня обстежую пацієнтів, збираю анамнез та роблю перев’язки ран, а ще маю унікальну можливість теоретично та практично ознайомитися із найсучаснішими європейськими та світовими методиками хірургічного лікування на новітньому обладнанні кафедри, що в майбутньому стане дуже корисним досвідом у подальшій лікарській діяльності та медичній практиці», – розповів Ерік. За словами координатора стажування, асистента кафедри хірургії №4 Павла Бика, студент все занотовує, готуючись до іспиту ОСКІ, який теж складають австралійські студенти в медичній школі Мельбурна.

Прес-центр