СТАРТУЄ ОСКІ-2 ДЛЯ ВИПУСКНИКІВ НМУ 2020

23.01.2020

Інформація про те, що випускники НМУ 2020 складатимуть іспит ОСКІ-2, уже давно вирувала в студентській спільноті. Декілька місяців тому було запущено пілотний проект об’єктизованого структурованого клінічного іспиту. Тоді добровольці, студенти шостих курсів медичних факультетів, мали можливість перевірити свої фахові компетентності на практиці. А окремі ентузіасти виступили у двох іпостасях: стандартних пацієнтів, а згодом одягли білі халати і самі пройшли фахові випробування на всіх станціях ОСКІ-2. Пілотний варіант заходу надав змогу внести корективи, врахувати побажання викладачів та студентів і сьогодні став для шестикурсників медичних факультетів незворотною реальністю. Це було підтверджено на виробничих зборах із підготовки ОСКІ-2 за спеціальністю «Медицина». Інтерес із боку випускників був неймовірним. Університетська конференц-зала у фізико-хімічному корпусі НМУ ледь вмістила усіх бажаючих почути з перших вуст інформацію про алгоритми виконання фахових компетентностей на кожній станції ОСКІ-2.

У президії проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, професор О.М. Власенко, декани професори В.С. Мельник, О.В. Виговська, І.М. Пельо. До трибуни почергово вийшли педагоги випускних кафедр, які розповіли студентам про особливості складання іспиту з внутрішньої медицини, хірургії, педіатрії, акушерства і гінекології, інфекційних хвороб, а згодом відповіли студентам на численні запитання.

У другій частині зборів виступила директор Інституту післядипломної освіти НМУ доцент Т.А. Вежновець. Тетяна Андріївна розповіла про вимоги вступу до інтернатури випускників НМУ бюджетної і контрактної форм навчання.

 

Редакція газети «Медичні кадри»