СТАРШИЙ ЛАБОРАНТ КАФЕДРИ ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГІЇ СТАЛА УЧАСНИКОМ ПОГЛИБЛЕНОГО НАВЧАЛЬНОГО КУРСУ З ПЛАСТИЧНОЇ ХІРУРГІЇ У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ ЗА ТЕМОЮ «ОНКОЛОГІЯ ГОЛОВИ ТА ШИЇ»

16.10.2019

У Манчестері старший лаборант кафедри оториноларингології Софія Ніколаєнко  взяла участь у поглибленому навчальному курсі з пластичної хірургії від Британської асоціації пластичних, реконструктивних та естетичних хірургів за темою «Онкологія голови та шиї». Зміст курсу стосувався новітніх методик цілковитої та часткової реконструкції зовнішнього носу після онкологічних операцій: реконструкції верхньої та нижньої щелепи, видалення та реконструкції язика, дна ротової порожнини, операції на основі черепа, лімфодиссекції шиї та біопсії сторожового лімфатичного вузла, застосування комп’ютерного моделювання та 3D-друку в реконструктивних операціях обличчя, новітніх технологіях при реконструкції глотки й стравоходу, хірургії «вільних клаптів», хірургічних методів лікування захворювань периферичної нервової системи ділянки обличчя, фізіотерапевтичних методів реабілітації післяопераційних пацієнтів.

В Університетській лікарні міста Ноттінгем С.І. Ніколаєнко пройшла стажування у відділеннях пластичної хірургії, оториноларингології, хірургії голови та шиї, протягом якого взяла участь у клінічних обходах, роботі мультидисциплінарних команд з розбору складних онкологічних кейсів, консультуванні пацієнтів в амбулаторній клініці, була присутньою на численних реконструктивних та пластичних операціях.

Розвиток академічної мобільності є одним із пріоритетів діяльності Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, адже обмін міжнародним досвідом дає змогу підвищити рівень медичної освіти та якість надання медичної допомоги.

 

Відділ міжнародних зв’язків