СПІВРОБІТНИЦТВО З МІЖНАРОДНИМ КОМІТЕТОМ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА ТА МІНІСТЕРСТВОМ ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

03.03.2017

24 лютого відбулась тристороння зустріч представників Міністерства юстиції України, Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. НМУ імені О.О. Богомольця представляли директор Інституту післядипломної освіти, професор Кучин Ю.Л. та доцент кафедри внутрішньої медицини №2, доцент Андрєєв Є.В.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) є неупередженою, нейтральною та незалежною організацією, діяльність якого має гуманітарний характер і полягає у захисті життя і гідність людей, які постраждали через збройні конфлікти та інші ситуації насильства та у наданні їм допомоги.

Важливим аспектом діяльності МКЧХ є моніторинг за умовами перебування громадян, яких позбавлено волі та які відбувають покарання у пенетреціальних закладах, та допомога цим громадянам. Велику роль при цьому є підтримка медичної допомоги у цих закладах.

Усвідомлюючи роль неперервної професійної освіти та підвищення кваліфікації медичними працівниками цих закладів, Міністерство юстиції України за підтримки МКЧХ звернулося до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з метою проведення курсів тематичного удосконалення з проблем кардіологічної допомоги, оскільки саме серцево-судинні захворювання є лідерами серед причин захворюваності та смерті серед ув’язнених.

Було досягнута домовленість щодо проведення перших двох таких курсів вже навесні 2017 року.

Інститут  післядипломної освіти