СПІВПРАЦЯ З МІСІЄЮ МІЖНАРОДНОГО КОМІТЕТУ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА В УКРАЇНІ

14.12.2017

За ініціативи Місії міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні 13 грудня 2017 року відбулася зустріч представників Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (проректора з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, проф. Олесі Линовицької, директора Інституту післядипломної освіти, проф. Юрія Кучина, доцента кафедри внутрішньої медицини №2 Євгена Андрєєва), Міністерства юстиції, керівника проекту “Охорона здоров’я в пенітенціарній системі” Фараза Какара, експерта з медичних питань Міжнародного комітету Червоного Хреста Ігоря Кацитадзе з обговорення нового курсу тренінгів з кардіології та невідкладної допомоги для фахівців пенітенціарної служби.

Місія міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні реалізує комплексний проект з підвищення рівня медичної допомоги пацієнтам, які перебувають у місцях позбавлення волі. Проект охоплює інфраструктурний напрям, забезпечення лікарень/амбулаторій ліками та тренінги медичного персоналу. У 2017 році на базі Інституту післядипломної освіти НМУ та на кафедрі внутрішньої медицини №2 20 лікарів пенітенціарної служби пройшли курси тематичного удосконалення з питань кардіології та невідкладної допомоги.

Наступного, 2018, року Фараз Какар запропонував продовжити тренінги і провести навчання для 10 лікарів та 30 фельдшерів з питань невідкладної допомоги пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями та здорового способу життя. Заплановано, що проект з навчання буде проведений фахівцями НМУ.

Відділ міжнародних зв’язків