СЕМІНАР “АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ БІОХІМІЇ”

21.06.2016

На початку червня 2016 року на базі кафедри біологічної та біоорганічної хімії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся семінар «Актуальні проблеми біохімії».

Науковий захід проходив за підтримки адміністрації університету, Профкому студентів НМУ та СНТ імені О.А. Киселя.

Програма семінару включала в себе розгляд різноманітних питань у галузі теоретичної та практичної біохімії, з доповідями виступали студенти університету. Мета семінару – об’єднати зусилля молодих вчених для покращення суспільного здоров’я.

В роботі семінару також брали участь студенти Вінницького та Ужгородського медичних університетів.

За результатами голосування члени журі обрали 5 переможців, доповіді яких високо оцінили присутні та учасники семінару.

Перше призове місце зайняла доповідь студента 2 курсу, медичного факультету №2 Валерія Орла з темою «Роль вільних радикалів і нанокомплексу на основі феркм (ІІ, ІІІ) оксиду у лікуванні злоякісних пухлин». Друге місце розділили троє студентів 2 курсу медичного №2 Анна Забіла, Анастасія Злотник та Дмитро Дричик з темами «Дія фітостеролів на метаболізм холестеролу в печінці за умов аліментарної гіпохолестеринемії», «Полівекторна дія препарату галаскорбін. Механізми дії галаскорбіну як негормонального протизаплідного засобу», «Вплив поліфенолів з Р-вітамінною на окислення аскорбінової кислоти на прикладі препарату «галаскорбін» відповідно. Третє призове місце дісталось студенту 2 курсу, медичного факультету №2 Артему Литвиненко. Він представив роботу під назвою «Забрудненість питної води солями важких металів та вилучення їх з розчинів нанокомпозитом уирконію (IV) оксиду. Токсичний вплив іонів важких металів на організм людини.

Переможців семінару «Актуальні проблеми біохімії» привітали голова Профкому студентів НМУ Власій Пилипко та заступник голови Михайло Барський, вручивши студентам грошові нагороди. За словами Власія Пилипка профком студентів НМУ завжди сприяє розвитку науки та її популяризації серед студентської спільноти Національного медичного університету.

Матеріали конференції будуть опубліковані в Українському науково-медичному молодіжному журналі.

Прес-центр