СЕКЦІЯ УРОЛОГІЇ НА КОНФЕРЕНЦІЇ «ЦІКАВІ ВИПАДКИ У КЛІНІЧНІЙ МЕДИЦИНІ 2018»

19.02.2018

14 лютого 2018 року у рамках ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, інтернів та молодих науковців «Цікаві випадки у клінічній медицині 2018» пройшло засідання секції «Урологія», протягом якого було заслухано 8 доповідей студентів НМУ імені О.О. Богомольця та гостей із інших університетів.

До складу журі секції ввійшли завідувач кафедри урології, д.мед.н., професор С.П. Пасєчніков, к.мед.н., ассистент кафедри Я.М. Клименко та керівник студентського наукового гуртка кафедри урології к.мед.н., доцент П.Г. Яковлев. Засідання секції розпочалося із вітального слова завідувача кафедри, професора Пасєчнікова С.П. Сергій Петрович наголосив на важливості участі у студентських конференціях для майбутніх лікарів незалежно від обраної ними спеціальності, адже така форма роботи дозволяє розвинути критичне мислення, навчитися правильно та чітко висловлювати свою думку, а також підвищити рівень знань загалом. Після цього до учасників звернувся керівник студентського наукового гуртка кафедри урології, доцент Яковлев П.Г. Павло Георгійович також привітав всіх доповідачів та слухачів секції, пояснив регламент проведення засідання та закликав до активної дискусії під час обговорень клінічних випадків.

Протягом основної частини засідання – представлення та обговорення цікавих клінічних випадків, що стосувалися аномалій розвитку органів сечостатевої системи, нетримання сечі, сечокам’яної хвороби в практиці сімейного лікаря, комплексного лікування раку нирки, сечового міхура та ниркової миски, всі учасники отримали змогу взяти участь у жвавій дискусії з модераторами та між собою про правильність діагностичних алгоритмів, різні стратегії лікування та хірургічні техніки в урології. Проф. Пасєчніков прокоментував кожну із доповідей, наводячи важливі та цікаві факти із різних медичних спеціальностей. Доц. Яковлев присвятив особливу увагу роботам онкоурологічної тематики та поділився з учасниками своїми знаннями із даної галузі. Після завершення основної частини засідання доповідачі та слухачі отримали цінні подарунки від кафедри урології НМУ імені О.О. Богомольця, були визначені переможці секції, а члени журі закликали всіх брати участь у заходах студентської науки і надалі.

Студентський науковий гурток кафедри урології