СЕКЦІЯ «СТОМАТОЛОГІЯ» В РАМКАХ КОНФЕРЕНЦІЇ AYMSCONF 2019

27.11.2019

У рамках щорічної Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих вчених «Annual Young Medical Scientists’ Conference 2019» у конференц-залі Стоматологічного центру НМУ імені О.О. Богомольця відбулася секція «Стоматологія». На секції були представлені цікаві доповіді з усіх галузей стоматології.

Членами журі були професор кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань Н.В.Біденко, завідувач кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії, член-кор. НАМН України, професор В.О.Маланчук, завідувач кафедри ортопедичної стоматології, професор В.П.Неспрядько, завідувач кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку, професор Л.М.Яковенко, директор Стоматологічного медичного центру НМУ імені О.О. Богомольця, професор А.В.Копчак, професор кафедри терапевтичної стоматології., Ю.Г.Коленко, доцент кафедри терапевтичної стоматології., О.О.Скібіцька, доцент кафедри ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології,  В.В. Філоненко. Члени журі високо оцінили і прокоментували представлені роботи.

Перше місце вибороли студенти А.О.Крупич, А.О.Ревякіна, М.І. Гресько з доповіддю, підготовленою на кафедрах терапевтичної стоматології та ортопедичної стоматології «Дотримання правил ергономіки та особистого захисту під час практичного прийому – основа безпеки лікаря-стоматолога та пацієнта» (наукові керівники: доцент О.О. Скібіцька, доцент В.С. Скібіцький).

Друге місце посіли В.В.Ододюк та Ю.Ю.Кірієнко з доповіддю «Зміни м’язових показників язика у дітей з макроглоссією», виконаною на кафедрі хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку (науковий керівник: доцент Кисельова Н.В.) та A.Mardoum і R.Antar з англомовною доповіддю «The use of anthropometry in the diagnosis of dentognathic deformities in children during the mixed dentition», підготовленою на кафедрі ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології (наукові керівники: доцент В.В.Філоненко, кандидат медичних наук А.О.Мельник).

Третіми були роботи В.С. Бурсової (науковий керівник: доцент І.П.Логвиненко) та Е.І.Чегертми, О.І.Лютікова, А.Т. Гусейнової (науковий керівник: професор Н.В.Біденко) та Приймак Х.В. (науковий керівник: професор Н.В.Біденко).

Усі представлені роботи виконані та презентовані на високому рівні, являли собою самостійні дослідження, присвячені різним актуальним питанням стоматологічної науки і практики.

Підсумком дня було урочисте нагородження переможців.

 

Прес-центр за матеріалами стоматологічного факультету