РОЗПОЧАЛИСЯ XXІІІ СІДЕЛЬНИКОВСЬКІ ЧИТАННЯ З ПЕДІАТРІЇ

16.09.2021

15 вересня 2021 року розпочалися триденні XXІІІ щорічні Сідельниковські читання з педіатрії, присвячені 180-річчю нашого Університету, які зібрали понад 500 учасників. Зважаючи на сучасні виклики, які спричинила коронавірусна інфекції, конференція проходить в онлайн-форматі.

У програмі читань: сучасні виклики перед медициною дитинства; клініка, діагностика, лікування та профілактика COVID-19 у дітей та його ускладнень; вікові аспекти постковідного синдрому; імунопрофілактика як першочергове завдання педіатра та сімейного лікаря; проблемно-орієнтований підхід у медицині дитинства; шляхи стримування росту антибіотикорезистентності; міждисциплінарні аспекти медичної допомоги дітям.

Низка усних та стендових виступів є фрагментами дисертаційних робіт молодих науковців. У межах Читань для науково-педагогічних та наукових працівників закладів вищої освіти та профільних наукових установ буде проведено навчально-методичну нараду з викладання педіатричних дисциплін на до- та післядипломному етапах.

На конференції з промовами виступають провідні фахівці з педіатрії нашого Університету, інших закладів вищої освіти та наукових установ, тривають живі міждисциплінарні дискусії, обговорення клінічних випадків та відповіді на запитання лікарів.

 

Кафедра педіатрії №2