РОЗПОЧАЛАСЯ ОНЛАЙН-АТЕСТАЦІЯ ВИПУСКНИКІВ НА МЕДИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ №1

27.05.2020

26 травня, у фізико-хімічному корпусі НМУ стартувала атестація здобувачів вищої освіти на медичному факультеті №1. У комп’ютерному класі у визначений час зібралися члени екзаменаційної комісії. Відчувалося певне хвилювання усіх учасників неординарної події, адже вперше випускні іспити відбуваються у дистанційному форматі. Голова екзаменаційної комісії член-кореспондент НАМН України, професор Б.М.Венцківський, звертаючись до своїх колег, висловив впевненість у тому, що досвід і професіоналізм викладачів випускних кафедр є запорукою успішного проведення атестації. Декан медичного факультету№1, професор В.С.Мельник побажав екзаменаторам плідної роботи і запевнив, що  студенти готові до іспиту в онлайн-форматі, а деканат доклав багато зусиль для його організації на гідному рівні.

Практично орієнтований іспит з гігієни, соціальної медицини, організації охорони здоров’я став першим фаховим випробуванням для цьогорічних випускників факультету. Завідувач кафедри гігієни №1, професор В.Г.Бардов відзначив ґрунтовну підготовку студентів з питань гігієни і запевнив, що екзаменатори  не відчувають особливої різниці, адже онлайн-формат надає всі можливості для об’єктивного оцінювання знань студентів.  Завідувача кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я, професора Т.С.Грузєву найбільше цікавили знання студентів з питань організації та управління охорони здоров’я,  розуміння ними сучасних проблем популяційного здоров’я, знання чинників, що впливають на організм людини. Випускники також повинні знати тактику експертизи непрацездатності пацієнтів різних вікових груп.

Викладачі кафедри менеджменту охорони здоров’я, доценти А.В.Жила та В.В.Таран звертали увагу випускників на економічні чинники, які впливають на ефективність діяльності медичних закладів. Щоб успішно пройти всі екзаменаційні випробування випускникам довелося позмагатися в ерудиції  з авторитетними фахівцями у кожній галузі. Результат першого дня атестації засвідчив, що студенти відповідально поставилися до атестації і успішно пройшли фахове випробування.

 

Редакція газети «Медичні кадри»