ПРОВЕДЕНО І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З АКУШЕРСТВА ТА ГІНЕКОЛОГІЇ

15.03.2018

5 березня 2018 року в рамках проведення Всеукраїнської студентської Олімпіади на кафедрі акушерства і гінекології № 2 НМУ імені О.О. Богомольця було проведено І етап олімпіади з акушерства і гінекології, в якій взяли участь студенти 4-6 курсів 3 та 4 медичного факультетів. Учасники І етапу Олімпіади змогли спробувати свої сили не тільки в одноособному, а й у командному змаганні.

Організацією заходу було передбачено проведення змагань за різними формами в декілька етапів:

1. вирішення ситуаційних задач, тестів як показника теоретичної та практичної підготовки;

2. бліц-турнір, який передбачав оцінку вміння студента швидко зорієнтуватися в професійному питанні та визначити відповідь на питання, відповідно до ситуації;

3. командне змагання, яке демонструвало вміння студента як майбутнього лікаря працювати та надавати невідкладну допомогу в екстремальній ситуації, розподіляючи ролі та виконуючи відповідно до цього певний алгоритм практичних навичок на основі теоретичних знань та комунікаційних вмінь.

Прозорість оцінок була забезпечена умовами проведення етапів та їх доступністю для перевірки кожного, що стимулювало і студента, і членів комісії. До складу журі увійшли: завідувач кафедри професор Гнатко О.П. – голова журі; доценти – Марущенко Ю.Л., Сольський С.Я., Дрозд О.О., асистенти – Скурятіна Н.Г., Михайлюта М.А., Манащук С.І. За результатами проведеного І етапу Олімпіади з 9 студентів, які взяли участь у заході призові місця отримали: студент 6 курсу медичного факультету №3, 4 групи – Друзенко Максим (І місце), студентка 6 курсу медичного факультету №4 4 групи Ткаченко Ольга (ІІ місце) та студентка 5 курсу медичного факультету №4 9 групи Карпенюк Олена (ІІІ місце).

На заключному етапі проведення І туру серед студентів трьох кафедр акушерства і гінекології будуть визначені переможці, які візьмуть участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської Олімпіади 2018 року з акушерства і гінекології, яка буде проходити вдруге у ДВНЗ «Івано-Франківський національний медичний університет». Всі переможці І етапу отримали пам’ятні сувеніри.

Кафедра акушерства і гінекології №2