ПРОФЕСОР Г.І. ПОСТЕРНАК: ЛІКУЄМО НА ЗАСАДАХ ДОКАЗОВОЇ МЕДИЦИНИ

21.04.2021

На базі  КМТ «Київська міська клінічна лікарня №1» знаходиться кафедра хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії, яку очолює професор В.В.Скиба. Ще в березні минулого року, коли почали надходити перші пацієнти із коронавірусною хворобою, співробітники кафедри долучилися до боротьби із пандемією. Професор кафедри Г.І.Постернак є клінічним консультантом відділення  інтенсивної терапії лікарні і одна з головних його відповідальностей – лікування ковідпацієнтів.

«Сьогодні від коронавірусної інфекції страждають люди різного віку,- розповідає Геннадій Іванович, – у палатах відділення інтенсивної терапії знаходяться хворі від 30 до 80 і більше років, змінюється також перебіг захворювання. Це вимагає від медиків швидкого реагування на нові виклики, тому періодично змінюються клінічні протоколи лікування. Ми ретельно стежимо за тим, щоб процес лікування базувався виключно на засадах доказової медицини».

Окрім працівників кафедри, до боротьби з COVID-19, залучаються лікарі-інтерни Інституту післядипломної освіти НМУ. Молоді люди обрали анестезіологію і нині під наставництвом старших колег проходять  справжній  фаховий вишкіл, проявляють відповідальність і організованість. Серед них лікарі інтерни Г.Максимець, А.Забій, В.Борисюк та інші.

Протистояння із небезпечною інфекцією об’єднало спільні зусилля викладачів кафедри, лікарів відділення і талановиту молодь. Вони виступають єдиною злагодженою командою, щоденно рятуючи людські життя.

 

Редакція газети «Медичні кадри»