ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАУКОВО-ПУБЛІЦИСТИЧНОГО ВИДАННЯ «МИЛОСЕРДЯ ТА ДОБРОЧИННІСТЬ НА ТЕРЕНАХ УКРАЇНИ»

24.06.2021

Група авторів, серед яких професори нашого Університету В.О. Мойсеєнко, О.А. Канюра, доцент І.П. Шостка та їхні співавтори Н.В. Тарченко, Ф.Р. Абдулаєв, – присвятили свою працю 30-річчю незалежності України і 180-річчю НМУ імені О.О. Богомольця.

У книзі в історичному аспекті представлено споконвічні традиції українського народу, його самопожертва і милосердя. На яскравих прикладах відображено роль благодійних товариств у наданні допомоги хворим та немічним. Автори розповіли про конкретних меценатів, відомих благодійників – родини Терещенків, Ханенків, Уварових, Бродських,  навели цікаві, досі невідомі, факти їхнього життя та благочинної діяльності.

У Національній науково-медичній бібліотеці України відбулася презентація книги, під час якої її автори розповіли численним слухачам про основні теми, які вони розкрили у своєму виданні. Наголошувалося на тому, що суспільство має усвідомлювати практичну цінність благодійності як засобу реабілітації істинно нужденних громадян, у тому числі  зменшення гостроти медичних проблем.

 

Редакція газети « Медичні кадри»