ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ З ФАРМАЦЕВТИЧНОЇ БОТАНІКИ НА ДРУГОМУ КУРСІ ФАРМАЦЕВТИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ НМУ

25.10.2019

На засіданні Вченої ради НМУ 24 жовтня декан фармацевтичного факультету Т.Д. Рева звітувала про роботу фармацевтичного факультету за 2018/2019 навчальний рік. Особливу увагу Тетяна Дмитрівна зосередила на позитивних результатах навчання студентів факультету. Було цікаво подивитися як проходять практичні заняття майбутніх фармацевтів.

Доцент кафедри фармакогнозії і ботаніки НМУ імені О.О.Богомольця Л.М. Махиня оголошує тему практичного заняття студентам другого курсу: «Сьогодні, 25 жовтня, ми розглянемо «Листок». Молоді люди в білих халатах обклалися гербаріями і робочими журналами для занять з фармацевтичної ботаніки. Тема лише на перший погляд проста. Листки, які можуть бути важливою лікарською сировиною, бувають складні і прості за будовою, гострі, округлі, пальчасті тощо. Всі тонкощі конче потрібно знати, аби не помилитись у визначенні тієї чи іншої лікарської рослини.

Студентка Анна Бендюк на прикладі подорожника розповіла про роль листка в процесі життєдіяльності рослини. Владислав Стотика і Єлизавета Дудка зупинилися на практичному використанні листя для виготовлення фітотерапевтичних зборів і чаїв. Секрети анатомічної будови дорзовентрального листка розкривали біля дошки Ірина Волошина, Аліна Павлик і Катерина Шульга.

«Цей навчальний клас, – зазначила Лариса Миколаївна, – не завжди був таким затишним і водночас ефективним. Наприклад, цього року, завдяки зусиллям керівництва Університету, кабінет обладнано сучасним дисцилятором води, необхідним для виготовлення високоякісних настоїв та відварів. Є й інші нововведення, тому і студенти, і ми – викладачі любимо проводити заняття у цьому класі».

 

Прес-центр