ПОДАННЯ ОРИГІНАЛІВ ДО НМУ НА МІСЦЯ ЗА КОШТИ ФІЗИЧНИХ І ЮРИДИЧНИХ ОСІБ: ЗА ТРИ ДНІ ДО ЗАВЕРШЕННЯ КАРДИНАЛЬНО КАРТИНА НЕ ЗМІНИТЬСЯ, А ВСЕ Ж…

06.08.2019

Будь-який процес має свої закономірності. Тож не доводиться дивуватися тому, що основну кількість оригіналів на всі без винятку спеціальності і факультети контрактники подали у перші два-три дні. Нині потік абітурієнтів послабшав, а ті, що прибувають до Університету, пояснюють свою затримку не ваганнями, а, скажімо, проблемою з квитками на потяг чи автобус…

Як зазначає відповідальний секретар приймальної комісії НМУ імені О.О.Богомольця, станом на 18.00 5 серпня 2019 року, на 1857 контрактних місць подано 1193 заяви з оригіналами документів. Порівняно з минулим роком картина задовільна. Тим більш, за три дні, що лишилися до фінішу, вона хоч і не зміниться кардинально, та дещо поліпшитись може.

Досягла позначки, за якою починається конкурс, кількість оригіналів, поданих на спеціальність «Медична психологія», 1 курс – 95.

Андрій Кротовський приїхав до столиці з міста Нікополя Дніпропетровської області. Поспішав до фізико-хімічного корпусу заповнювати вступний лист і укладати контракт на 1 курс медично-психологічного факультету НМУ. Хотів подати документи-оригінали раніше, але виникли труднощі з квитками на транспорт.

Катерина Кудрик родом з міста Шепетівки Хмельницької області. Закінчила місцеву спеціалізовану загальноосвітню школу №2 з правознавчим і економічним ухилом. Але з дитинства дівчина мріяла про професію лікаря. Спеціальність медика-психолога їй здається дуже цікавою і перспективною. На жаль, балів ЗНО трохи не добрала, щоб претендувати на бюджетну форму навчання.

Ерік Худолян – громадянин Вірменії, але має Посвідчення на постійне проживання в Україні. Тому на спеціальність «Фізична терапія, ерготерапія» вступає за контрактом не як іноземець. До морфологічного корпусу НМУ заходить не вперше: як часто буває, треба було довезти якийсь документ. Ерік не приховує, що йому приємно стати студентом славетного Університету, слава про який іде далеко за межі України.

А Єлизавета Трусій пройшла недавно фахові випробування і привезла оригінали для вступу на 2 курс медичного №3 (педіатричного) факультету НМУ. У Кривому Розі, звідки вона родом, дівчина закінчила місцевий медичний коледж. Професію лікаря-педіатра, надзвичайно важливу і відповідальну, обрала давно і без вагань. Батько її – Андрій Григорович – за фахом лікар-ветеринар. Лікує тварин. Може, оце щире бажання когось лікувати, рятувати передалося від нього? Так чи інакше, вибір Єлизавети цілком свідомий і, ясна річ, заслуговує на повагу.

Тож до фінішу подання оригіналів лишилося, по суті, три дні. Поспішаймо!

Прес-центр