Пішов з життя професор КОЛЕСНИКОВ Михайло Михайлович

24.10.2019

Кафедра епідеміології НМУ імені О.О. Богомольця з глибоким сумом сповіщає, що на 82 році життя після важкої хвороби 22 жовтня пішов з життя відомий вітчизняний епідеміолог, доктор медичних наук, професор

КОЛЕСНИКОВ Михайло Михайлович

 

 

Колесников М.М. народився 8 травня 1938 в м. Києві. Закінчив Київській медичний Інститут  імені О.О. Богомольця (1961). Учень академіка Л.В. Громашевського та професора І.М. Моргунова. Автор понад 150 наукових праць, у тому числі 12 винаходів. Основним напрямом його наукових досліджень було вивчення епідеміології та імунології інфекцій, викликаних мікроорганізмами умовно-патогенної природи та клостридіозів (ботулізм, правець). Професор кафедри епідеміології (1991). Голова Київського міського та обласного медичного товариства мікробіологів, епідеміологів та паразитологів (1999).

Михайло Михайлович належав до вчених-енциклопедистів. Окрім своєї вузької спеціалізації цікавився різноманітними галузями медицини, еволюційної біології, екології ґрунтів та медичною історією рідного Києва, чим із задоволенням ділився зі студентами. Творчий підхід та широта знань дозволяли знаходити несподівані підходи до вирішення наукових проблем. До останнього літа свого життя ходив на улюбленому човні річками України.

Співробітники НМУ імені О.О. Богомольця висловлюють щире співчуття рідним і близьким Михайла Михайловича та зберігатимуть теплі спогади про цю непересічну людину.