ПІШОВ З ЖИТТЯ ОЛЕКСАНДР ПАВЛОВИЧ ЛАПОНОГОВ

15.05.2020

З глибоким сумом повідомляємо, що 14 травня 2020 року на 72 році раптово пішов з життя старший лаборант кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики Олександр Павлович Лапоногов.

Олександр Павлович закінчив Київський технікум радіоелектроніки, а в подальшому — філософський факультет Київського державного університету імені Тараса Шевченка.

З 1987 року він працював на  кафедрі медичної і біологічної фізики та інформатики. Олександр Павлович завжди був незамінним помічником для викладачів кафедри, яким допомагав організовувати та проводити лабораторні роботи. Хорошим і безвідмовним  помічником його пам’ятатимуть також і студенти, яких він любив і завжди охоче консультував з усіх питань, пов’язаних з медичною технікою та лабораторним практикумом. Він був фаховою і дуже доброзичливою  людиною, з великим сумлінням ставився до своєї справи, брав активну участь у розробці та реалізації нових лабораторних робіт, був співавтором посібника лабораторного практикуму з медичної  та біологічної фізики.

Олександр Павлович запам’ятається нам не тільки як фахівець в галузі медичної техніки, але також як всебічно освічена людина. Він цікавився актуальними проблемами сучасності і завжди мав свої неупереджені думки і твердження.  Мабуть, саме ці риси спонукали Олександра Павловича бути активним учасником факультативної роботи із студентами в рамках школи-семінару «Проблеми біоетики та фізики живого».

Ми втратили добру і світлу людину. Але пам’ять про нашого колегу і товариша назавжди залишиться в наших серцях.

Колектив кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики висловлює глибокі та щирі співчуття родині та близьким покійного.

Пам’ять  про Олександра Павловича назавжди залишиться в серцях колег і студентів, які працювали з ним.