ПІШОВ З ЖИТТЯ ДОЦЕНТ СЕРГІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ ВЕЛИЧКО

29.05.2020

27 травня 2020 року раптово пішов з життя доцент Сергій Олександрович Величко.

Сергій Олександрович Величко закінчив військово-медичний факультет при Куйбишевському медичному інституті у 1979 році. З 1979 по 1999 рр. проходив службу в Збройних Силах СРСР та України лікарем-інфекціоністом. Брав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС. З 1988 по 1989 рр. працював у відділенні реанімації та інтенсивної терапії Центрального інфекційного госпіталю міста Кабул (Афганістан). Закінчив службу головним інфекціоністом прикордонних військ України у званні полковника. Нагороджений орденом «Знак пошани» СРСР.

У 1993 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук на тему: «Клініко-патогенетична ефективність гемосорбції у хворих на вірусний гепатит А в умовах жаркого клімату і гірсько-пустельної місцевості».

З 1999 по 2001рр. працював на посаді асистента кафедри терапії Київського медичного інституту Української асоціації народної медицини. З 2001 по 2014 рр. – асистент, а з 2014 по 2016 рр. – доцент кафедри загальної практики (сімейної медицини) Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Певний час обіймав посаду заступника декана 3-го медичного факультету НМУ імені О.О. Богомольця. З 2016 р. – викладач кафедри інфекційних хвороб ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України».

Автор близько 20 друкованих наукових робіт та співавтор 2 монографій та 5 раціоналізаторських пропозицій.

Лікар вищої лікарської категорії за фахом «загальна практика – сімейна медицина», вищої лікарської категорії за фахом «інфекційні хвороби», спеціаліст з «Менеджменту охорони здоров’я».

Колектив НМУ імені О.О.Богомольця  висловлює щире співчуття рідним і близьким, колегам і друзям Сергія Олександровича. Пам’ять про нього назавжди залишиться у серцях тих, хто його знав і разом працював. Вічна світла пам’ять!

 

Адміністрація НМУ