ПІДСУМКИ КОНФЕРЕНЦІЇ “АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ НЕФРОЛОГІЇ ТА ВНУТРІШНЬОЇ МЕДИЦИНИ”, ПРИСВЯЧЕНІЙ 180-РІЧЧЮ НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ ТА СВІТЛІЙ ПАМ’ЯТІ ПРОФЕСОРА ТАРАСА ДЕНИСОВИЧА НИКУЛИ

04.10.2021

 

30 вересня 2021 року під егідою Міністерства охорони здоров’я України та Національної академії медичних наук України відбулася науково-практична конференція  з міжнародною участю “Актуальні питання нефрології та внутрішньої медицини”, присвячена 180-річчю НМУ імені О.О. Богомольця та світлій пам’яті (до 85-річчя) Лауреата Державної премії України, заслуженого діяча науки і техніки України, професора Тараса Денисовича Никули (програма).

З вітальним словом до учасників звернувся член-кореспондент НАМН України, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор О.М. Науменко. Олександр Миколайович наголосив на непересічній особистості Тараса Денисовича, який був чудовим фахівцем, людиною енциклопедичних знань, що зробила значний внесок у світову та вітчизняну медицину та побажав учасникам конференції продуктивної і змістовної роботи.

На форумі було заслухано 25 доповідей від провідних вчених із різних куточків України (Київ, Харків, Полтава, Одеса, Львів тощо). У рамках конференції працювала фахова нефрологічна школа та відбувся сателітний симпозіум з залученням вчених зі США.

Прес-центр за матеріалами кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №2