ПЕРШИЙ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «СТОМАТОЛОГІЯ»

12.02.2020

11 лютого 2020 року відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Стоматологія».

Участь в олімпіаді взяли 35 студентів стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця: 22 – третього курсу, 6 – четвертого та 7 – п’ятого. Студенти третього курсу брали участь в олімпіаді вперше.

Учасників змагань привітали проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор О.А.Канюра, декан стоматологічного факультету, професор Н.В.Біденко. Вони побажали плідної творчої праці та успіху в інтелектуальному змаганні з фаху, а також наголосили на важливості постійного вдосконалення теоретичних знань та практичних навичок для опанування майбутньою спеціальністю.

До складу журі увійшли представники всіх профільних кафедр: терапевтичної стоматології – доцент О.О.Скібіцька; ортопедичної стоматології –   доцент Т.М.Костюк; хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії –  Н.А.Єфисько; дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань – професор Г.В.Сороченко; хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку – Р.І.Єгоров; ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології – доцент  І.Л.Скрипник. Голова журі –  професор Н.В.Біденко.

Студенти відповідали на запитання та розв’язували ситуаційні задачі з різних розділів стоматології. Із завданнями переважна більшість впоралась успішно, продемонструвавши хороший рівень підготовки. Переможці незабаром відстоюватимуть честь Університету на ІІ етапі олімпіади з дисципліни «Стоматологія». Для студентів 3 курсу стоматологічних факультетів він проходитиме у Києві на базі НМУ імені О.О. Богомольця, для 4-5 курсів – в Українській медичній стоматологічній академії (м.Полтава).

Переможцями олімпіади стали: серед студентів 5 курсу – Мирослава  Боковець, Ольга Бабадустова та Олена Оголь;  серед студентів 4 курсу – Анастасія Лисенко, Анна Крупич та Марія Кордун. Серед третьокурсників переможцями визнано  Тетяну Філоненко, Катерину Хом’як та Павла Оксентюка.

 

Прес-центр за матеріалами деканату стоматологічного факультету