ПЕРШОКУРСНИКИ НМУ НА ХVІІІ МЕГАМАРШІ У ВИШИВАНКАХ

28.09.2016

Осінь не часто тішить нас барвистими кольорами, тож Мегамарш у вишиванках, який ось уже дев’ятий рік поспіль двічі на рік збирає святково вдягнених у вишиті сорочки киян (цього разу це осінній, ХVІІІ-й), наповнив київські вулиці літнім веселковим різнобарв’ям. Наші першокурсники, попри невтішний прогноз погоди та холод напередодні, 24 вересня 2016 р. усе ж долучилися до цього грандіозного дійства, адже вишиванка є давнім надійним оберегом, що лікує, зокрема завдяки цілющим властивостям символіки орнаментів.

Студенти першого курсу вже вчетверте активно підтримали ініціативу викладачів кафедри україністики (в. о. завідувача кафедри проф. Н. П. Литвиненко) Н. О. Шевель і Т. О. Шевель та організовано приєдналися до урочистої вишиванкової ходи Мегамаршу.
Приємно, що учасниками заходу стали студенти майже всіх факультетів: медичного №1 (1, 2, 13, 14, 18, 27 гр.), медичного №4 (7, 11 гр.), стоматологічного (15, 18 гр.) та фармацевтичного (1, 2 гр.).

Зібравшись біля рідного Університету, барвистою колоною наші першокурсники організовано рушили до Золотих Воріт, звідки стартував Мегамарш, та разом з учасниками урочисто відкрили його виконанням Гімну України. Маршрут пролягав від Золотих Воріт через Софіївську площу до Михайлівської, а далі – до Європейської площі, де на сходах Українського дому було зроблено колективне фото мегамаршівців. Хода супроводжувалася вигукуванням слоганів про вишиванку та виконанням відомих українських народних пісень.

Цей день подарував незабутні враження, наповнив серця майбутніх лікарів любов’ю й повагою до українського народу та нашої культури, сонячними нитками вишив у їхніх душах код добра та миру.

Кафедра україністики