ПЕРША НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ «АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ЩЕЛЕПНО-ЛИЦЕВОЇ ХІРУРГІЇ ДИТЯЧОГО ВІКУ»

17.12.2019

13-14 грудня 2019 на базі конференц-холу Національного університету державної податкової служби України в рамках Меморандуму з Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця відбулася перша науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання щелепно-лицевої хірургії дитячого віку», у роботі якої взяли участь щелепно-лицеві хірурги та хірурги-стоматологи України, Греції, Польщі, Азербайджану, представники регіонів України – Львівської, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької, Вінницької, Херсонської, Одеської і Київської областей.

Відкрили конференцію та привітали її учасників – перший проректор з науково-педагогічної та післядипломної освіти НМУ,  професор Ю.Л.Кучин, проректор з науково-педагогічної і виховної роботи, професор О.А.Канюра, декан стоматологічного факультету, професор Н.В.Біденко, представники Громадських Об‘єднань – президент ВГО «Асоціація лікарів-пародонтологів України», член правління ГО «Асоціація стоматологів України», асоціативний член Європейської федерації пародонтологів професор Г.Ф.Білоклицька, президент Національної спілки стоматологів України  М.М. Угрин, завідувач кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку, професор Л.М.Яковенко.

На конференції розглянули актуальні питання щодо мультидисциплінарного підходу допомоги дітям з вродженою та набутою патологією щелепно-лицевої ділянки. У доповідях розкрито проблеми сучасного стану надання лікувально-консультативної допомоги дітям України та окреслено шляхи їх вирішення. Представлено актуальні питання в діагностиці та лікуванні запальних захворювань, травм, новоутворень тканин щелепно-лицевої ділянки у дітей. Учасники обговорили аналіз існуючих вітчизняних та закордонних протоколів лікування щелепно-лицевих захворювань та інші важливі питання. У рамках конференції працювала ортодонтична секція. Разом із кафедрою терапевтичної стоматології ПВНЗ «КМУ» (завідувач кафедри, д.мед.наук, доцент О.В.Копчак) проведено майстер-клас «Протоколи PRP в практиці стоматолога».

Засновано Громадську організацію «Дитячих хірургів-стоматологів та щелепно-лицевих хірургів України», проведено установчі збори та обрано склад правління президента (професора Л.М.Яковенко) та секретаря (доцента Н.В. Кисельову).

 

Стоматологічний факультет