ПЕРЕМОГИ СПОРТСМЕНІВ-ГИРЬОВИКІВ АТЛЕТИЧНОГО КЛУБУ «ТОНУС» НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ В АВСТРАЛІЇ

03.12.2019

В австралійському місті Мельбурн відбувся 27-й Чемпіонат світу з гирьового спорту, змагання проводилися відповідно до Календарного плану Міжнародної федерації гирьового спорту (IGSF). В Австралії подібні змагання з гирьового спорту проводилися вперше в світовій історії.

Українську спортивну делегацію на змаганнях очолював професор кафедри фізичного виховання і здоров’я Ю.В. Щербина, який до того ж є президентом Міжнародної федерації та Федерації гирьового спорту України. Відкриття змагань відбулося за участі першого заступника мера Мельбурна Ліни Мессіни, президента Австралійської федерації гирьового спорту Жівки Ядранки Марінович та представників Української діаспори в Австралії. Усі вони отримали пам’ятні подарунки від спортивної делегації України. Під час відкриття змагань професор Ю.В. Щербина продемонстрував екстремальний трюк у жонглюванні гирею.

Спортсмени України в особистому заліку вибороли 13 золотих і 6 срібних медалей та встановили три рекорди світу. 13 разів Гімн України звучав в Австралії на честь українських спортсменів. У складі української спортивної делегації були гирьовики-ветерани, які займаються в атлетичному клубі «Тонус» НМУ імені О.О. Богомольця. Вони вибороли 4  золоті медалі (по одній Ю. Щербина  і В. Семенець та дві О. Кожушко) і одну срібну медаль (Ю. Щербина). До того ж, Ю.Щербина встановив новий світовий рекорд у поштовху гирі в своїй ваговій категорії і віковій групі. Суддівство змагань проводилося з використанням суддівської установки, запатентованої професором кафедри фізичного виховання і здоров’я Ю.В.Щербиною. На відкритому засіданні виконкому Міжнародної федерації гирьового спорту було одностайно прийнято рішення щодо проведення наступного чемпіонату світу в листопаді 2020 року в Нью Делі (Індія).

 

Прес-центр за матеріалами кафедри

 фізичного виховання і здоров’я