П’ЯТИКУРСНИКИ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ВЕДУТЬ ПРИЙОМ ПАЦІЄНТІВ

30.10.2019

У жовтні введено в дію нове положення про оцінювання поточного і кінцевого контролю за знаннями студентів. Сьогодні навчальний семестр добігає екватору, тому настав час підбити підсумки навчальної роботи, перевірити  рівень теоретичної і практичної підготовки майбутніх медиків.

Ми побували на кафедрі дитячої стоматологія та профілактики стоматологічних захворювань, яку нині очолює професор О.В. Савичук, коли в кількох навчальних стоматологічних кабінетах п’ятикурсник проводили прийом маленьких пацієнтів. Протягом чотирьох років майбутні стоматологи оволодівають на цій кафедрі секрети дитячої стоматології. На початку це були заняття на фантомах і моделях, згодом вивчали різні захворювання та їх профілактику, робили перші кроки у наданні стоматологічної допомоги. А нині п’ятикурсники повноправно ведуть прийом хворих  під контролем досвідчених педагогів. Зустріли ми тут за стоматологічним кріслом декана факультету, професора Н.В. Біденко в оточенні дітей, які, як згодом з’ясувалося, є сестричками однієї дружньої родини. Вони вже протягом шести років спостерігаються у нашому Медичному стоматологічному центрі. Мати чотирьох дітей, Валерія Олексіївна дуже задоволена результатами такої співпраці. Вона повністю довіряє своїх дітей викладачам і студентам, які постійно контролюють здоров’я всієї сім’ї.

Своїми враженнями від практичних занять поділилися з нами п’ятикурсники Катерина Власюк та Василь Білоіваненко: «Сьогодні практичні заняття проходять вкрай активно і насичено. Наші наставники перевіряють рівень теоретичних знань і вміння їх застосовувати на практиці. Ми мотивовані отримати максимум знань, бо розуміємо, що поруч є досвідчені педагоги, які завжди можуть дати вчасну пораду, кваліфіковану консультацію, а в складних випадках, виконати лікувальну маніпуляцію. Ми цінуємо кожну хвилину і прагнемо перейняти знання і вміння наших вчителів».

 

Редакція газети «Медичні кадри»