ОПАНОВУВАЄМО МІКРОБІОЛОГІЮ У ФОРМІ ОНЛАЙН

19.10.2020

Кафедра мікробіології НМУ, яку очолює академік НАМН та НАН України, професор В.П.Широбоков – один із найбільших творчих колективів Університету. Тут здобувають знання із загальної та спеціальної мікробіології студенти усіх факультетів. Щотижня через навчальний процес кафедри проходить понад 2500 майбутніх медиків та провізорів. Відповідно це вимагає неабиякої злагодженої роботи професорсько-викладацького складу, особливо в умовах дистанційної форми навчання.

Щоб на належному рівні опанувати фундаментальною дисципліною, студенти мають прослухати онлайн-презентації з відповідної теми, дати правильну відповідь на тестові запитання, вирішити ситуаційні задачі, оформити протоколи практичних занять, де у графічній формі відобразити схеми лабораторної діагностики інфекційних захворювань, а ще – у творчій онлайн-дискусії продемонструвати необхідний рівень теоретичних знань.

Зрозуміло, що це вимагає багатьох зусиль з обох боків – викладачів та їх вихованців. Академік В.П.Широбоков зазначив, що під час весняного карантину отримано чималий досвід дистанційного навчання, взято до уваги проблемні питання, призначено відповідальних осіб за кожний напрямок. Зокрема за навчально-методичну роботу відповідає завуч кафедри, доцент В.В.Мельник, за технічний супровід та програмне забезпечення учбового процесу – асистент В.Б.Настенко.

,/p>

Узимку на студентів чекають екзаменаційні випробування. На кафедрі впевнені, що студенти продемонструють ґрунтовні знання на іспитах, хоч би в якій формі вони проходили – онлайн чи офлайн.

 

Редакція газети «Медичні кадри»