ОЛЬГА БАРНА СТАЛА ЛАУРЕАТОМ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПРЕМІЇ «ЖІНКА УКРАЇНИ-2020»

17.09.2020

У вересні відбулася знакова подія – урочиста церемонія нагородження номінанток і переможниць ВсеукраІнської Премії “Жінка України 2020”. Премія відзначає жінок, які справді творять життя, змінюють світ навколо себе та окриляють інших своїм прикладом. Всього було представлено 14 номінацій, зокрема в галузі медицини.

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця щиро вітає усіх номінанток та лауреаток! Ці жінки — гордість української медицини! По-справжньому талановиті, небайдужі і віддані своїй справі, вони  використовують свої знання і таланти, щоб служити суспільству.

Особливо приємно і знаково, що у номінації «ЗДОРОВ’Я ТА МЕДИЦИНА» перемогу здобула  наша колега, представниця Національного медичного університету імені О.О.Богомольця Ольга Миколаївна Барна, завідуюча кафедри загальної практики (сімейної медицини) професор, доктор медичних наук.

Ольга Миколаївна – не лише відома в Україні вчена, викладач, вона – член Виконавчого комітету Європейської Асоціації профілактичної кардіології та реабілітації, працює в Робочій групі Єврокомісії з питань охорони здоров’я, яка розробляє Європейську стратегію профілактики та покращення лікування кардіологічної патології у жінок. Голова Всеукраїнської Асоціації превентивної та антиейджинг медицини, організатор відомих в Україні тренінгів для лікарів «Мистецтво лікування». Тим більше, що боротьба за перемогу була дуже напруженою.

Ось що говорить про це Ольга Миколаївна: «Про те, що мене номінували на премію Жінка України-2020, я дізналася зовсім випадково – від своєї колеги, яка кілька місяців тому зателефонувала, і повідомила: «Ольга Миколаївна, я за тебе проголосувала, чому ти нікому про це не розповідаєш?». Згодом вона надіслала мені посилання з сайту «Жінка України-2020», де виявилось, що я вийшла у фінал конкурсу разом із  іншими номінантками, серед яких були дуже шановані, заслужені, і поважні колеги (декого знаю особисто), які мають великі заслуги в науці і медицині. Тож мені було приємно, в першу чергу, що я була серед них.  Всього було номіновано близько 50 відомих лікарів, з яких до фіналу було обрано 5. Саме тоді, на етапі відкритого голосування громадськості за номінантів на сайті, я і дізналася, що беру в ньому участь. Процедура була прозорою, і коли я йшла на церемонію, то не знала, що на мене чекає перемога. Тому коли піаніст-віртуоз Євген Хмара витягнув з конверта аркушик (майже як під час оголошення переможців  Премії Оскар) і зачитав моє ім’я – було дуже хвилююче і зворушливо».

Колектив НМУ імені О.О.Богомольця ще раз вітає професора Ольгу Барну з такою непересічною відзнакою, як і в цілому – номінанток Національної премії «Жінка України-2020», основною метою якої є визнання ролі жінки у всіх сферах сучасного українського суспільства та підняття рівня самореалізації жінок України.

 

 

 Прес-центр