ОБГОВОРЕННЯ ЗАКОНОПРОЕКТУ ЩОДО ВДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ

03.08.2016

3 серпня 2016 року в адміністративному корпусі НМУ імені О.О.Богомольця відбулася робоча нарада щодо обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи вищої освіти».

У нараді взяли участь ректор Катерина Амосова, проректори, декани, начальники підрозділів та представники студентського самоврядування НМУ.

Під час обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи вищої освіти» учасники наради зазначили, що у законопроекті запропоновано ряд позитивних змін. Серед яких, в першу чергу зміни, які стосуються впровадження принципів академічної доброчесності та заходів боротьби з академічним плагіатом; здобуття наукового ступеня доктора наук під час навчання в докторантурі згідно з розробленою ВНЗ науковою програмою або шляхом самостійної підготовки своїх наукових досягнень; прийом на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра чи бакалавра на основі раніше здобутого ступеня вищої освіти на скорочений термін підготовки може здійснюватися за результатами вступних випробувань; самостійне визначення статті та обсяги витрат власних надходжень.

За результатами наради підготовлено пропозиції до законопроекту і направляються до Міністерства освіти і науки України перед внесенням проекту Закону на розгляд Верховної Ради України.

Прес-центр