НОВИНИ ВІД КАФЕДРИ КЛІНІЧНОЇ ІМУНОЛОГІЇ ТА АЛЕРГОЛОГІЇ З СЕКЦІЄЮ МЕДИЧНОЇ ГЕНЕТИКИ

05.06.2020

Кінець травня – початок червня 2020 року був для кафедри клінічної  імунології та алергології з секцією медичної генетики доволі насиченим цікавими науковими подіями.

Наприкінці травня завідувач кафедри, професор А.І.Курченко та асистент Л.О.Турова взяли участь у Першому міжнародному  онлайн-форумі “Інфекції в практичній діяльності лікаря первинної та вторинної ланки” – проєкті платформи безперервного розвитку лікарів Accemedin за підтримки НМУ імені О.О. Богомольця. Доповідь «Генетика та епігенетика індивідуальної схильності до інфекційних захворювань», яку представили на форумі, мала неабиякий резонанс у слухачів, адже сьогодні – це мейнстрім сучасної науки. Зацікавили слухачів і новітні наукові здобутки кафедри з цієї проблематики.

Не менше цікавою та продуктивною була наступна науково-практична онлайн-конференція з міжнародною участю «Клінічні випадки в неонатології – мультидисциплінарний підхід», яку організувала та провела Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика. У ході заходу професор А.І.Курченко та асистент Л.О.Турова представили спільну доповідь на тему: «Імуногенетика невиношування» та розповіли про останні сучасні дослідження, які проводить кафедра.

До Всесвітнього дня захисту дітей кафедра провела відкритий благодійний вебінар для батьків дітей з розладами аутистичного спектру, а також реабілітаційних центів Києва та Харкова. Після заходу кожний учасник отримав практичні рекомендації та авторські методичні розробки.

 

 

 

 

Велику увагу кафедра приділяє науковій діяльності студенів, тому й результат не забарився. Нещодавно співробітники кафедри вітали з перемогою студентку 4-го курсу, медичного факультету №3 Олену Борохович, наукова робота якої: «Генетичні аспекти затримки внутрішньоутробного розвитку на фоні мікроелементозів» (науковий керівник Л.О.Турова), – виборола перше місце у загальнонаціональній стипендіальній програмі  з підтримки талановитої молоді  Завтра.UA.

 

Прес-центр за матеріалами кафедри клінічної 

імунології та алергології з секцією медичної генетики