НОВІ ОНЛАЙН-ФОРМИ КОМУНІКАЦІІ В УМОВАХ ДИСТАЦІЙНОГО НАВЧАННЯ НА МЕДИКО-ПСИХОЛОГІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

07.04.2021

Під час локдауну та в умовах дистанційного  навчання студентів особливої актуальності набуває пошук нових форм комунікації, які зробили б освітній процес більш доступним, зрозумілим та сприятливим для психологічного благополуччя всіх учасників освітнього процесу на рівні «студент-студент-викладач-студент-студент-кафедра-студент-факультет-студент-університет».

Декан медико-психологічного факультету, професор Мирослава Мирославівна Філоненко наголошує, що в онлайн-умовах треба шукати нові форми взаємодії між студентами, керівництвом факультету та науково-педагогічними працівниками кафедр. Саме тому, було започатковано нову форму комунікації – «ГОДИНА ДЕКАНА» в онлайн-форматі.

Це важливо для студентів, адже в такий спосіб кожен студент може поставити запитання, яке його цікавить, керівнику факультету і отримати відповідь з першоджерела. Метою такого заходу є також необхідність кращого інформування студентів про організаційні  процеси на факультеті. 5 квітня 2021 року ми провели перший такий захід, до якого долучилося близько 100 студентів різних курсів з двох спеціальностей 225 “Медична психологія” та 227 “Фізична терапія, ерготерапія”. Кожен зміг ознайомитися з роботою факультету, роботою студентської ради та поставити запитання, яке його цікавило, особисто декану факультету і отримати на нього відповідь.

Окрім цього онлайн-заходу, та в межах концепції попереднього заходу, тобто з метою наближення інформації для студентів і зменшення комунікативних бар’єрів, 2 квітня 2021 року відбувся ще один онлайн-захід – «ПІДГОТОВКА ДО «КРОКУ 1» З ДОСВІДУ СТУДЕНТА» для студентів 3-го курсу медико-психологічного факультету спеціальності 225 «Медична психологія», які невдовзі складатимуть ліцензійний інтегрований іспит “Крок-1” та іспит з англійської мови професійного спрямування. Організаторами та доповідачами стали студенти 4-го курсу Катерина Морозюк – голова студентської ради факультету та Марія Заболотня. Студенти 3-го курсу з виступу Катерини і свого особистого досвіду складання ліцензійного інтегрованого іспиту “Крок-1” отримали алгоритм підготовки для успіху в цьому випробуванні, ознайомилися з процедурою його проведення, правилами заповнення бланків, отримали рекомендації щодо змістової підготовки (перевірені сайти та додатки), одержали уявлення, як проходить іспит “зсередини” очима студентів, отримали відповіді на найактуальніші запитання.

Завдяки зазначеним онлайн-формам комунікації керівництва та студентського самоврядування факультету з нашими студентами дистанційне навчання стає доступним, зрозумілим та психологічно благополучним для всіх його учасників.

 

Прес-центр за матеріалами деканату медико-психологічного факультету