НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ НА МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ «ОСВІТА ТА КАР’ЄРА – ДЕНЬ СТУДЕНТА 2019»

16.11.2019

15-16 листопада 2019 року у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» пройшла Тридцять третя міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра – День студента 2019», приурочена до Міжнародного дня студентів, започаткованого 17 листопада 1946 року на Всесвітньому конгресі студентів у Празі в пам’ять про розправу над чеськими студентами-патріотами.

Організатором традиційно виступило Товариство «Знання» України за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України. Виставка пройшла також за підтримки Посольства Франції в Україні, Посольства Канади в Україні, Торгового відділу Посольства Австрії в Україні, агенції Campus France, DAAD, British Council, Гете Інституту в Україні.

У своєму вітальному слові під час церемонії відкриття президент Національної академії педагогічних наук України, президент Товариства «Знання» України, академік В.Г.Кремень дав належну оцінку події, не оминув гострих проблем, які постають перед освітою і, особливо, наукою в Україні, висловив свої міркування щодо того, як поєднати процеси глобалізації і національної консолідації, дуже актуальної для нашої країни.

З привітаннями виступили також Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула, ректор Національного університету «Запорізька політехніка», професор С.Б.Беліков, голова правління Товариства «Знання» України В.І.Кушерець та інші.

Присутні оглянули експозицію, представлену більш як 100 вищими навчальними закладами з України, Німеччини, Чехії, Польщі, Греції, Словаччини, Іспанії, Франції, США, а також провідними українськими освітніми агенціями та міжнародними організаціями.

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця в особах проректора з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професора О.М.Науменка і проректора з науково-педагогічної та виховної роботи, професора О.А. Канюри отримав відразу дві відзнаки – Гран-прі у номінації «Науково-дослідна діяльність навчального закладу» і Почесне звання «Лідер вищої освіти України». На виставці працював змістовний і гарно оформлений стенд «НМУ імені О.О.Богомольця», в організації і роботі якого взяв активну участь відділ організаційно-педагогічної роботи та довузівської підготовки Університету.

 

Прес-центр