НЕ ЗАБУДЬТЕ ПЕРЕВЕСТИ ГОДИННИК НА ЗИМОВИЙ ЧАС!

25.10.2019

Україна перейде на зимовий час у ніч з суботи на неділю, 27 жовтня, перевівши стрілки годинника на годину назад. Таким чином, у цю ніч ми зможемо поспати на годину довше. Більшість сучасних гаджетів автоматично переводять годинники на новий час. А ось стрілки механічних годинників краще перевести перед сном, щоб вранці не переплутати час і не пропустити важливої зустрічі чи поїздки.

Медики та науковці довели, що переведення годинників негативно впливає на здоров’я людини, бо це вносить зміни до режиму людини, позначається на її самопочутті.

Переводять годинники не лише в Україні, у світі також існує така практика, однак більшість країн уже відмовилися від зміни часу. Зокрема, більше не хочуть переводити годинники європейці. Країни Євросоюзу мають намір скасувати перехід на літній і зимовий час, починаючи з 2021 року. В Україні, свого часу, також спробували відмовитися від переведення годинників. Восени 2011 року Верховна Рада ухвалила зробити літній час постійним, але невдовзі скасувала це своє рішення.

Прес-центр