НАВЧАННЯ В НМУ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ У ДИСТАНЦІЙНОМУ ФОРМАТІ

26.03.2020

В учбових корпусах НМУ з відомих причин немає жодного студента, але вони продовжують навчатися в дистанційному форматі. Нам вдалося  побувати на практичному занятті, яке проводила  в он-лайн режимі декан медичного факультету №3, професор О.В.Виговська. Оксана Валентинівна активно обговорювала з майбутніми педіатрами чергову тему із дитячих інфекційних захворювань. На екрані монітору викладача зображення всіх студентів третьої групи, тому спілкування максимально наближене до звичайного практичного заняття. Сучасні програми мобільного додатку надають можливість проводити інтерактивні конференції із використанням візуальної подачі матеріалів, проводити презентації, виконувати завдання у робочих зошитах, здійснювати контроль знань майбутніх педіатрів.

За словами студентів Маргарити Будник та Дениса Коваля, така форма навчання для них не новина і вони були до неї готові, бо переважна більшість їхніх одногрупників навчаються на он-лайн курсах, де вивчають іноземні мови, розширюють свій кругозір та набувають знання за різними уподобаннями.

«Це справді так»,- підсумувала розмову професор О.В.Виговська.

— «Цикл проходитиме протягом тижня і ми чітко йдемо за навчальною програмою. Дистанційне навчання має свої плюси, воно дозволяє глибше вивчити необхідний матеріал та використати додаткову літературу. Студенти слухають лекції, виконують домашні завдання, готують індивідуальні презентації, і отримують відповідні оцінки за свою роботу».

 

Редакція газети «Медичні кадри»