НАУКОВІ ЧИТАННЯ ІМЕНІ ПРОФЕСОРА Є.Т.СКЛЯРЕНКА З НАГОДИ 95-РІЧЧЯ КАФЕДРИ ТРАВМАТОЛОГІЇ ТА ОРТОПЕДІЇ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ

21.12.2019

20 грудня 2019 року в приміщенні «Експрес конгрес холу», що на бульварі Т.Шевченка, 38/40, відбулися наукові читання імені професора Євгена Тимофійовича Скляренка «Впровадження наукових розробок у практику охорони здоров’я».

Як зазначив у вступному слові завідувач кафедри травматології та ортопедії НМУ, професор О.А. Бур’янов, читання, які вже стали традицією, цього року присвячені 95-ій річниці цієї кафедри, а також постаті її ровесника – професора Є.Т. Скляренка, який зробив неоціненний внесок у розвиток вітчизняної травматології, ортопедії і суміжних медичних наук.

Учасників заходу привітав перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л. Кучин, відзначивши видатний талант професора Є.Т. Скляренка як викладача і вченого. До цього привітання долучився і проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.М. Науменко. Слово брали професор С.С. Страфун, академік НАМН України Ю.В. Гайко та інші. У роботі форуму взяли участь професори, доценти і студенти, зокрема завідувач кафедри дитячої хірургії, професор А.Ф. Левицький, завідувач кафедри акушерства і гінекології №1, професор Б.М. Венцківський –  всі ті, кого цікавить цей напрямок медицини.

Розпочав читання академік НАМН України І.М. Трахтенберг, який висловив свою думку щодо місця в історії таких постатей, як Євген Скляренко. Ісак Михайлович переконаний, що неприйнятною є позиція, за якої можна заперечити набутий за століття досвід, відмовитися від усього найціннішого і найважливішого в ньому і будувати щось зовсім нове.

У ході читань присутні прослухали понад 60 лекцій і доповідей, взяли участь у майстер-класах і круглих столах, тематика яких торкалася проблем травматології і ортопедії.

                                                                                                        

Прес-центр