НА СТАРТ! УВАГА!.. ГІГІЄНА! SANIUS, SAPIENTIUS, PURIUS!

10.03.2020

Четвертий рік поспіль НМУ імені О.О. Богомольця на базі кафедри гігієни та екології №1 має честь приймати у своїх стінах учасників ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Гігієна».

Ця подія на тлі епідеміологічної ситуації у світі є знаковою для профілактичного напрямку підготовки медичних фахівців нашої держави, адже завдання профілактики є вкрай необхідними для лікарів будь-яких спеціальностей.

В урочистій атмосфері 5 березня 2020 року відбулося відкриття заходу, в якому взяли участь проректор з наукової роботи та інновацій, професор Сергій Володимирович Земсков, завідувач кафедри загальної гігієни Дніпропетровської державної медичної академії, професор Елеонора Миколаївна Білецька, директор Інституту гігієни та екології, професор Сергій Тихонович Омельчук, декан медичного факультету №4, професор Ігор Михайлович Пельо і в.о. начальника відділу наукової роботи студентів Софія Ігорівна Ніколаєнко.

Професор С.В. Земсков привітав учасників олімпіади, відзначивши важливість участі молодих науковців у подібних заходах.

Для участі у ІІ етапі Олімпіади подав анкети 31 студент вищих медичних навчальних закладів України з Буковини, Полтави, Вінниці, Івано-Франківська, Тернополя, Ужгорода, Дніпра, Запоріжжя, Харкова, Одеси і Києва (КМУ).

Олімпіада проходила у 4 етапи: письмові відповіді на тести з різних розділів гігієни, вирішення інтегрального завдання, практичної задачі і оцінка практичних вмінь та навичок під час роботи із приладами. Активну участь в організації заходу взяли члени СНТ імені О.А. Киселя (в.о. голови – Наталія Зохнюк, Дар’я Семушина, Неля Олещук, Владислав Токарчук), староста гуртка кафедри гігієни та екології №1 Сергій Деркач і в.о. голови студентського парламенту НМУ Олександр Вершута.

Цього року перед церемонією вручення сертифікатів, грамот і дипломів професор О.П. Вавриневич провела майстер-клас з нагальної для України та світу теми «Пестициди: проблеми забруднення об’єктів довкілля та їх впливу на здоров’я людини, шляхи попередження негативних наслідків їх застосування».

Після виступу співголови журі, професора С.Т. Омельчука та інших поважних професорів відбулося вручення сертифікатів учасникам. Усі вони отримали також підручники з гігієни та екології за редакцією професора В.Г. Бардова та стислі конспекти з лабораторної діагностики Сінево.

Було оголошено переможців Олімпіади, яким, крім англомовного видання підручника з гігієни та екології, було вручено Основи патології (видавництво  Elsevier) від СНТ імені О.А. Киселя. Наші щирі вітання Нелі Гулей (ДВНЗ “Івано-Франківський національний медичний університет”) – І місце, Іванні Думицькій (НМУ імені О.О. Богомольця) – ІІ місце, Наталії Сисоєвій (ДЗ «Дніпропетровська медична академія») і Євгенію Узинському (Буковинський державний медичний університет) – ІІІ місце.

Бажаємо учасникам подальших здобутків на ниві гігієнічної науки.

 

                         Прес-центр за матеріалами кафедри гігієни та екології №1