НА КАФЕДРІ ХІРУРГІЇ №4 ВІДБУЛОСЯ ЗАНЯТТЯ З ТАКТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ

27.02.2017

22 лютого 2017 року на кафедрі хірургії №4 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося заняття з тактичної медицини для студентів 5 курсу медичного факультету №2.

Заняття проводили професійні інструктори TSSS, які сертифіковані в міжнародному коледжі безпеки та медицини надзвичайних ситуацій при НАТО: Андрій Порохницький та Євген Цуденко.

З 2014 року інструктори в складі медичного корпусу постійно проводять аналогічні заняття в бойових частинах української армії, які воюють на Донбасі.
Студентам прочитали лекцію з сучасних основ невідкладної військової та тактичної медицини, після чого ознайомитись з сучасними військовими аптечками, засобами зупинки кровотечі та реанімації.

Також були проведені тренування, в яких один зі студентів імітував пораненого а інший за короткий час мав його оглянути та надати невідкладну допомогу.

Студенти відпрацьовували навики оцінки стану потерпілого, зупинки кровотечі, надання долікарської допомоги та евакуації. Участь у заняттях з тактичної медицини підніматиме рівень компетентності студентів та в майбутньому допоможе врятувати не одне життя. Адже часто допомога надається недостатньо швидко та у неправильній послідовності.

Кафедра хірургії №4