МІЖНАРОДНЕ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНЕ СТАЖУВАННЯ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ФАРМАКОГНОЗІЇ ТА БОТАНІКИ ФАРМАЦЕВТИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ НМУ НА БАЗІ МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ В ЛЮБЛІНІ (ПОЛЬЩА)

26.11.2019

На базі Медичного Університету в Любліні (Польща) доценти кафедри фармакогнозії та ботаніки А.Ю.Бутко та О.І.Ємельянова проходили міжнародне вузькопрофільне науково-педагогічне стажування для викладачів вищих навчальних закладів фармацевтичного профілю. Захід тривав з 28 жовтня по 19 листопада 2019 року.

Програма підвищення кваліфікації «Нові та інноваційні методи викладання в фармації» була спрямована на вивчення досвіду підготовки фармацевтів в польській та європейській системах освіти фахівців, а саме: організацію навчального процесу і програми підготовки студентів на базі університету; інноваційні та інформаційні технології сучасної освіти майбутнього фармацевта; наукове та інформаційне забезпечення навчального процесу; досвід наукової діяльності, наукові проекти та наукову роботу.

У рамках стажування відбулося прослуховування лекцій через платформу Zoom, відвідування ректорату Медичного університету Любліна, центру експериментальної медицини, відділів та кафедр фармацевтичного профілю, участь у майстер-класах. Стажування включало очну та дистанційну форми навчання, було розраховане на 4 кредити ECTS (120 годин), зокрема за напрямками: міжнародні гранти та дослідницькі проекти, форми інтернаціоналізації університетів в Європі, шляхи підготовки фармацевтів у польській та європейській системах освіти фахівців.

Результатом стажування стала атестація учасників та отримання сертифікату про підвищення кваліфікації.

Знайомство з польськими колегами та обмін знаннями, навиками та технологіями, які використовуються під час навчального процесу в Польщі, надасть можливість підвищити рівень фармацевтичної освіти майбутніх спеціалістів та сприятиме подальшій науковій співпраці з науковцями.

 

Прес-центр за матеріалами кафедри фармакогнозії і ботаніки