МЕНШЕ ТИЖНЯ ДО ЗАВЕРШЕННЯ ПРИЙОМУ ДОКУМЕНТІВ-ОРИГІНАЛІВ НА ФОРМУ НАВЧАННЯ ЗА КОШТИ ФІЗИЧНИХ ТА ЮРИДИЧНИХ ОСІБ

03.08.2019

Як ми і прогнозували, станом на вечір 2 серпня 2019 року кількість заяв, поданих на місця за кошти фізичних і юридичних осіб, досягла 1052, або близько 60 відсотків від кількості місць. 3 серпня, попри те, що це субота, потік абітурієнтів з багатьох куточків України не припинявся, а відтак, пункти-кроки приймальної комісії у фізико-хімічному і морфологічному корпусах Національного медичного університету імені О.О.Богомольця працювали в нормальному режимі. На такі спеціальності, як “Фармація” (заочна форма) і “Медична психологія” кількість поданих оригіналів вже майже досягла граничної позначки.

Юлія Вінтоняк приїхала з мамою з Херсона. Балів ЗНО виявилось замало, аби претендувати на бюджетну форму навчання. Тож Юлії, яка з дитинства мріяла стати лікарем і навчатися саме у столичному Університеті імені О.О.Богомольця, нічого не залишалося, як подати документи на контрактну форму. “Медична психологія” – саме та спеціальність, яку обрала дівчина.

Схожа історія і в Альони Добрянської, яка добиралася до Києва з містечка Великодолинського Одеської області. Вона також прибула подавати документи-оригінали разом із мамою, яка, між іншим, пояснила нам мотиви вступу доньки на медично-психологічний факультет НМУ. “Альона знала, що стане лікарем, ще з раннього дитинства. Їй, малій дівчинці, довелося пережити втрату близької людини, яка тяжко хворіла. Коли цієї людини не стало, моя донька не знаходила собі місця і весь час повторювала: “Чому?! Мабуть, його погано лікували. Я мушу стати лікарем і рятувати людей, щоб такого не було!..”.

Поки ми слухали цю зворушливу історію, до приміщення з табличкою “Медична психологія” підійшло ще кілька абітурієнтів – Азіз з Рівненщини та інші.

А от на спеціальність “Медицина” (2 курс) станом на 2 серпня подано понад 100 заяв на 70 місць. Інакше кажучи, тут утворилася конкурсна ситуація. Все залежить від кількості правильних відповідей того чи іншого абітурієнта – молодшого спеціаліста – на фахових випробуваннях, про які ми згадували раніше.

Принесла 3 серпня свої документи-оригінали вже знайома нам Анастасія Сердюк із Лисичанська Луганської області. Дівчина хвилюється: чи вистачить набраних на фаховому випробуванні балів, аби потрапити до списку щасливчиків, другокурсників олного з медичних факультетів НМУ?

Що ж, побажаємо і Анастасії, і всім зазначеним вище дівчатам і хлопцям успіхів при вступі і подальшому навчанні, хоч би як склалася цього року їхня студентська доля.

 

Прес-центр