МЕДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ №4 НА ЕКСКУРСІЇ ВИХІДНОГО ДНЯ У МІСТІ РАДОМИШЛЬ, ЩО НА ЖИТОМИРЩИНІ

04.11.2019

Співробітники IV медичного факультету відвідали з екскурсією  Житомирську область, де знаходиться цікаве старовинне місто Радомишль. Широкої популярності місто набуло завдяки папірні та замку, побудованому на її місці. Сьогодні туристи приїздять до Радомишля оглянути музей ікон, створений доктором медичних наук О.В. Богомолець та помилуватися неймовірно красивим парком навколо замку.

Будівлю водяного млина в стилі неоготики було зведено в кінці XIX – на початку XX століття на основі паперової фабрики XVII століття. Папірня була заснована архімандритом Єлесеем Плетницьким для забезпечення папером друкарні Києво-Печерської Лаври. Фабрику зруйнували під час козацьких повстань. Млин функціонував до 1960-х років, потім довгий час був покинутим. У 2011 році за ініціативи Ольги Богомолець будівлю відреставрували та відкрили історико-культурний комплекс “Замок Радомисль”. До експозиції музею “Душа України” входить 5 тисяч ікон XVII – XXI століть з усіх регіонів України, старовинні фотографії, колекція старовинних карт, речей домашнього вжитку й меблів. Усі бажаючі також можуть спробувати свої сили у виробництві паперу за старовинним методом.

Нашим екскурсоводом була Ольга Богомолець, яка цікаво і емоційно розповідала про кожну ікону з колекції, яку вона збирала протягом 30-ти років.

Дякуємо профспілковому комітету співробітників університету за можливість мандрувати Україною та відпочивати!

 

Медичний факультет №4